"Pyszny domowy specjał"

Ulubione polskie ciasta w niezwykłym wydaniu. Doskonałe na niedziele i święta. Wyjątkowa i niepowtarzalna receptura przywoła wspomnienia z dzieciństwa. Efekt będzie zawsze tak samo doskonały - oryginalne, wyjątkowe i pyszne ciasto. 
Opis z opakowania: 

Zalety produktu: 
• idealne na niedziele i święta, 
• smaczne i wykwintne, ich pieczenie jest prawdziwą przyjemnością, 
• nieskomplikowany sposób przygotowania, dokładne opisy poszczególnych czynności, 
• bez konserwantów 
• gwarancja udanych wypieków, 
• bezpośredni kontakt i porady Kuchni Dr. Oetkera / Serwisu Konsumenta poprzez podany na opakowaniu numer infolinii.
Skład: Produkt zawiera; mąkę pszenną, cukier, skrobia, kakao, substancje spulchniające, difosforan disodowy i wodorowęglan sodu,aromaty, sól.
Przygotowanie: Do sporządzenia ciasta należy przygotować: 80 dkg mieszanki do wypieku cista 120 dkg mieszanki do sporządzenia masy sernikowej Do sporządzenia ciasta należy przygotować: 500 g zmielonego twarogu 3 jajka 150 g stopionego masła lub margaryny 1. Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać tłuszcz i jajko. Zagnieść ciasto tak, aby było gładkie. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika na około 30 minut. Pozostałą część ciasta wyłożyć na dno natłuszczonej okrągłej formy (o średnicy około 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokość około 1,5 cm. 2. Mieszankę do masy sernikowej wymieszać za pomocą miksera z twarogiem, żółtkami i stopionym schłodzonym tłuszczem do uzyskania jednolitej masy. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą. Masę równomiernie rozłożyć na cieście. Na wierzch zatrzeć resztę schłodzonego ciasta. 3. Sernik piec w temperaturze 180 °C przez około 60/70 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na około 5 minut w uchylonym piekarniku.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Opakowanie: 520 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdańsk


Mój opis:Sernik kupiony nie bez powodu, nie umiem piec, mój talent kulinarny - pieczenie ciast jest daleko w tyle za moimi koleżankami :). Sernik uwielbia cała moja rodzina, a więc upiekłam. Opakowanie Sernika królewskiego Dr. Oetkera zawiera dwie torebki jedną z mieszanką do ciasta i drugą z mieszanką do masy sernikowej. Do pierwszej wystarczy dodac odpowiednia ilość masła i jajko, zagnieść i otrzymujemy czekoladową kruszonkę, którą wykładamy torownicę, a masa sernikowa jest jeszcze prostsza do zrobienia. Wystarczy zmieszać wymienione składniki z drugą torebką i wychodzi pyszna masa. Sernik ten ma prawdziwie królewski smak, pięknie wyrasta i prawie wcale nie opada. Masa jest zwara, ale delikatna i aksamitna, natomiast kruszonka lekko chrupiąca. Sernik wyszedł pachnący, i bardzo smaczny. Godny polecenia!













Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1311 kJ / 311 kcal
Białko: 9.9 g
Tłuszcz: 16.9 g
Weglowodany ogólem: 29.9 g

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger