Zapraszam na recenzję - babki o smaku cytrynowym 400g - pochodzącą z firmy Majonez Kętrzyński.
Producent pisze:
Babka cytrynowa to chyba jedna z najbardziej znanych i popularnych babek. Ciasto ma przyjemny cytrynowy zapach, który dodatkowo możemy wzmocnić poprzez polanie go lukrem i posypanie drobinami kandyzowanej skórki z cytryny. Zabieg taki sprawi, że nasze ciasto do popołudniowej kawy będzie miało wyjątkowy i orzeźwiający smak.
Do przygotowania babki wystarczy użyć:
2 całe jajka
1/2 szkl wody
7 łyżek stołowych oleju
Zawartość opakowania wsypujemy do miski dodajemy jajka, wodę i olej. Wszystko miksujemy na najwyższych obrotach przez około 5 min do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Ciasto przekładamy do blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w temp 180 stopni przez ok. 45 min.
Babkę przygotowuje się bardzo szybko. Opis na opakowaniu jest bardzo czytelny, przez co przygotowanie jest przyjemne. Babka cudownie pachnie cytrynami. Moja babka coś mi nie wyszła, mało się zarumieniła, ale i tak ją moja rodzinka spałaszowała :). Zjedliśmy jako deserek do popołudniowej herbatki.
1 komentarz:
Smacznego :))
To może babka musi ciut dłużej w piekrniku postać?
Albo 180'C ale z termoobiegiem ?
Prześlij komentarz