SKŁADNIKI :
4 jajka
groszek zielony
kukurydza
kawałki mięsa (ja użyłam szynki)
marchew z groszkiem w kostce (ORZECH)
włoszczyzna
sól, pieprz, wegeta, czosnek
żelatyna
W jajku na czubku robimy dziurkę (jak w wydmuszce tylko że z jednej strony ) wielkości kciuka tak aby żółtko z białkiem wypłynęło . Wydmuszkę delikatnie myjemy następnie wyparzamy wrzątkiem i osuszamy. Gotujemy szynkę z warzywami, dodajemy włoszczyznę, czosnek i cebulę. Czekamy aż się ugotuje. Ugotowane mięso kroimy, jajka kroimy w kostkę, dodajemy marchewkę,groszek i kukurydzę.
Żelatynę mieszamy aż się rozpuści i zostawiamy aż przestygnie ale żeby nie zastygła . Do wydmuszek dodajemy mięsko warzywka tak aby jajko było kolorowe na końcu zalewamy bulionem i wkładamy do lodówki do zastygnięcia .
Przepis zaczerpnięty z bloga "Z pasji i zamiłowania do gotowania i testowania", gdzie znajdziecie przecudne przepisy.
Zapraszam i życzę Wam smacznego
1 komentarz:
Prezentuja sie wysmienicie :)
Prześlij komentarz