Składniki:
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- główka kapusty
- 200 g ryżu
- sól, pieprz
- 1 średnia cebula
- pieczarki
- masło
- 1 l bulionu
- olej
- W 2 szklankach osolonej wody gotujemy ryż, według przepisu na opakowaniu
- Obgotowujemy w tym czasie główkę kapusty i zdejmujemy z niej pojedynczo liście.
- W garnku dusimy cebulkę z pieczarkami, do czasu aż zmiekną i wyparuje cała woda.
- Do miski wkładamy zmielone mięso, dodajemy jajko, ryż, sól, pieprz pieczarki i wszystko dokładnie mieszamy. Takim farszem napełniamy liście i zawijamy.
- Tak przygoowane gołąbki wkładamy do Multicookera zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową.
- Natawiamy na 1:40 w opcji STEW
1 komentarz:
Witam chciałam zapytać ile wody Pani leje równo z gołąbkami? Też mam takie cudo ale gołąbków jeszcze nie odważyłam się w nim robić
Pozdrawiam
Prześlij komentarz