Babka marmurkowa z Mulicookera

Dziś u mnie Babka marmurkowa, zapraszam i smacznego :)
Jak zauważyliście uwielbiamy kolorowe ciasta :)

Składniki
1 1/2 szklanki mąki pszennej
1 niepełna szklanka cukru
4 większe jajka
pół opakowania cukru waniliowego
kilka kropli aromatu waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 kostki margaryny (lub 180 ml oleju)
1 lub 2 łyżki stołowe kakao
cukier puder do posypania lub gotowa polewa

margaryna
bułka tarta

Margarynę rozpuścić w rondelku - przestudzić.
Jajka, cukier, cukier waniliowy i olejek ubić na puszystą pianę.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.
Do jajek stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia, ciągle miksując. Po ubiciu jajek z mąką stopniowo dodać roztopioną i przestudzoną margarynę.
Formę do pieczenia natłuścić i obsypać bułką tartą.
2/3 przygotowanej masy wlać do formy do reszty (1/3) wsypać kakao i połączyć. Wlać kakaową masę do brytfanny, robiąc wymyślne esy-floresy.
Włożyć do Multicookera nastawić BACE, temperaturę na 180 stopni i czas na ok. 35-40 min
.




Smacznego :)

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger