- mięso mielone
- musztarda
- czosnek
- szczypiorek
- jajka
- sól
- pieprz
- mąka
- bułka tartka
1. Najpierw przygotowujemy sobie jajka, gotujemy je 6 minut. Ja wrzuciłam je do wrzącej wody i gotowałam. Po 6 minutach przerzucamy je do do miski z zimna wodą. Obieramy i otaczamy w mące.
2. W następnej kolejności mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i szczypiorek drobno pokrojony. Dodajemy sól, pieprz i musztardę mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
3. Teraz bierzemy mięso i jajko i formujemy. Tzn. "jajko owijamy w mięso".
4. Obtaczamy powstałe roladki najpierw mąka, jajko, bułka tarta.
5. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy po 3 minuty z każdej strony.
6. Wkładamy do piekarnika na 200* c na 5 minut.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz