Pikantne ogórki z chili

Składniki:
2,5 kg ogórków
3 łyżki soli
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka pieprzu
1 główka czosnku
1.5 szklanki octu
8 łyżek oleju
3 szklanki cukru

Sposób przygotowania:
1. Ogórki myjemy.
2. Ogórki kroimy wzdłuż na 2 lub 4 części.
3. Zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin.
4. Wodę która powstanie wylewamy. Dodajemy chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę, wszystko razem mieszamy.
5. Z octu, oleju i cukru robimy zalewę ,gorącą zalewamy ogórki i również mieszamy.
6. W tej zalewie pozostawiamy na 12 godzin.
7.Po 12 godzinach układamy ogórki do słoików, do każdego słoika wlewamy tą zalewę żeby przykryła ogórki i zakręcamy słoiki i odstawiamy na półkę. JUŻ SIĘ NIE GOTUJE.



Ogóreczki są miękkie, ostre a co za razem przepyszne. Smacznego!

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger