Fasolka po bretońsku


Składniki:
fasola Piękny Jaś
wędzony boczek
kiełbasa
koncentrat pomidorowy
sól
przyprawa do zup w płynie
świeżo mielony pieprz
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku


Sposób przygotowania: 
Fasolkę namoczyć i odstawić na całą noc. Na drugi dzień odlej wodę, w której fasola się moczyła, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, jak już będzie miękka dodaj wcześniej podsmażony pokrojony boczkiem i kiełbaską. Dopraw do smaku .






Nam od samego początku przygotowania towarzyszy "Nóż kuchenny wielofunkcyjny Victorinox"- kiedyś myślałam że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Ale tutaj mnie nóż mile zaskoczył, posiekał cebulę, pokroił kiełbasę i boczek. Od miękkiego do twardszego idealnie dał sobie radę. 

Kilka słów do nożyku:
Wysokiej jakości nożyk z ząbkowanym ostrzem służący do drobnych prac kuchennych.  Rękojeść wykonana jest z antyposlizgowego plastiku o wysokiej wytrzymałości. Nóż ten doceniany jest zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak  początkujących fanów kuchni. Ostrze Victorinoxa zapewnia dobre parametry cięcia i pozostaje ostry na bardzo długi czas.
       
Długość ostrza: 10,5 cm
Długość całkowita: 21 cm
Wykonanie: Stal nierdzewna (ostrze), Polipropylen (rękojeść)
Waga: 26 g
     

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger