Węgierski gulasz

Przepis



Składniki (Dla 4 osób) :

- 300g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 1kg mięsa wieprzowego na gulasz
- 4 łyżki oleju
- 1/2łyżeczki kminku w proszku
- 1/2łyżeczki ostrej papryki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 750ml rosołu
- 3 czerwone papryki 
- 3 żółte papryki
- sól i pieprz
- 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania: 

Mięso na gulasz umyć, osuszyć pokroić w grubą kostkę. Jak już mamy mięsko, należy je podsmażyć na rozgrzanym oleju. Potem obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w grubą kostkę, czosnek przepuścić przez praskę, dodać na patelnię, całość smażyć przez jakiś czas. Dodać kminek i paprykę, oraz koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Jeśli patelnia jest za mała przełożyć gulasz węgierski do garnka, dolać rosół i całość dusić ponad 2 godziny aż mięsko zmięknie. Papryki umyć, wyczyścić z nasion, pokroić na dość duże kawałki. Dodać do garnka z mięsem i dusić przez kolejne 15 minut. gulasz węgierski doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, dodać do gulaszu, dokładnie wymieszać i zagotować.

Smacznego!!

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger