Deser w niezwykłych barwach: fantazyjna galaretka kolorowy twist. Niezwykłe połączenie barw i smaków: Galaretki o smaku Pink Margarita, Blue Curacao oraz Pina Colada WINIARY. Kolejne galaretki można przyrządzać w około dwudziestominutowych odstępach czasu , jeśli obawiamy się, że zbyt szybko stężeją. Bitą śmietanę możemy nałożyć dekoracyjnie przy pomocy szprycy do tortów lub pergaminowego rożka z obciętym końcem.
Łączny czas: 15 min.
Porcje: 4
Kalorie: 142 kcal / 1 porcję
Składniki:
Galaretka o smaku Pink Margarita WINIARY 1 opakowanie
Galaretka o smaku Blue Curacao WINIARY 1 opakowanie
Galaretka o smaku Pina Colada WINIARY 1 opakowanie
Bita Śmietana WINIARY 1 opakowanie
mleko 200 ml
Sposób przygotowania: do góry
Galaretki rozpuść (każą osobno) w 500 ml gorącej wody.
Galaretka o smaku Pink Margarita WINIARY Galaretka o smaku Blue Curacao WINIARY Galaretka o smaku Pina Colada WINIARY
Rozlej do 4 przeźroczystych szklaneczek najpierw galaretkę o smaku Pink Margarita i wstaw w zimne miejsce, żeby szybko zastygła.
Galaretka o smaku Pink Margarita WINIARY
Żółtą i niebieską galaretkę trzymaj w ciepłym miejscu, żeby nie stężały.
Gdy różowa galaretka już stężeje rozlej do szklaneczek kolejną warstwę galaretki tym razem o smaku Blue Curacao i ponownie odstaw do wystudzenia.
Galaretka o smaku Blue Curacao WINIARY
Na samym końcu, gdy niebieska galaretka już będzie miała zwięzłą strukturę, rozlej żółtą galaretkę o smaku Pina Colada.
Galaretka o smaku Pina Colada WINIARY
Mleko wlej do wysokiego naczynia.
mleko
Wsypuj powoli bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.
Bita Śmietana WINIARY
Gdy deser już będzie gotowy, tzn. trzecia warstwa stężeje, ułóż na nim Bitą śmietanę.
Kolejność kolorów jest bardzo ważna, ponieważ na łączeniu poszczególnych warstw pojawi się niespodzianka
1 komentarz:
Cudownie wygląda :)
Prześlij komentarz