Składniki:
Galaretka o smaku Pina Colada WINIARY 1 opakowanie
śmietanka 30% 375 ml
świeży ananas lub ananas z puszki 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Kokos przepołów, wyskrob miąższ, kilka cieniutkich plasterków pozostaw do dekoracji.
świeży kokos lub opakowanie wiórków kokosowych
Wiórki koksowe i śmietankę zagotuj i zredukuj na małym ogniu, a następnie odstaw do wystudzenia i schłodź w lodówce.
śmietanka 30% świeży kokos lub opakowanie wiórków kokosowych
Zagotuj 375 ml wody (1,5 szklanki), wsyp zawartość Galaretki do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Galaretka o smaku Pina Colada WINIARY
Wiórki odcedź, śmietanę ubij, a następnie ponownie połącz z wiórkami.
W wysokiej szklance ułóż warstwami: galaretkę pokrojoną w kostkę, śmietanę koksową i świeży ananas pokrojony w kostkę. Udekoruj „grzywką” z ananasa i płatkami miąższu kokosowego, od razu podawaj.
Pamiętaj, ze dodanie świeżego ananasa bezpośrednio do galaretki spowoduje, że galaretka nie stężeje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz