TET Herbata dla ludzi z pasją!

             
Niedawo miałam okazję otrzymać przesyłkę w której znalazłam angielska herbata TET Lord Grey -liście, przepiękny biały imbryk z żaglowcem - pojemność 1,2 litra, metalowy zaparzacz, kubek TET - pojemność 300 ml, łyżeczka TET. 



Najsłynniejsza angielska mieszanka, która jest połączeniem wyselekcjonowanych herbat o
szczególnie dużych liściach z prowincji Assam. Herbaty z tej prowincji posiadają ciemną barwę i charakterystyczny nasycony smak. Mieszankę dopełnia świeży aromat bergamotki.



Skład:
herbata indyjska czarna, naturalny olejek z bergamotki



Prawidłowe przygotowanie herbaty ma duży
wpływ na jej smak i działanie. Zbyt krótkie parzenie nie uwolni całego jej aromatu, a zbyt długie pozostawi gorzki posmak. Aby przygotować najlepszy aromat wystarczy zastosować jedynie kilka standardowych reguł, które odkryją niepowtarzalny smak herbaty. 




Woda
Do przygotowania herbaty trzeba wybrać odpowiednią wodę. Woda z kranu może zawierać dużą ilość soli mineralnych, co wpłynie na smak napoju. Lepiej sięgnąć po wodę przefiltrowaną lub kupić niegazowaną wodę mineralną. Dzięki temu susz odda cały swój aromat.

Parzenie
Czarna herbata Lord Grey powinna być parzona 3-5 minut w wodzie o temperaturze 98 st. C. Wskazówką będzie informacja, że temperatura wody po około 3 minutach od zagotowania spada do 90 stopni Celsjusza.

Smak herbaty z zaparzacza powiem Wam smakuje całkowicie inaczej niż herbata z torebki. Jej smak jest bardzo wyrazisty, a kolor herbaty przybiera piękną bursztynową barwę.  Jej smak jest czysty, mocny i bardzo przyjemny.



Marka TET aktualnie organizuje konkurs „Wygraj podróż swojego życia”, w którym można wygrać tygodniowy rejs żaglowcem po Morzu Śródziemnym dla dwóch osób! Kolejnymi nagrodami są: lot balonem oraz brytyjski
oldtimer na weekend.  

Żeby zagrać w konkursie należy wejść na stronę internetową http://www.tettea.com/survey-results/
wypełnić ankietę na temat Wielkiej Brytanii i herbacianych zwyczajów Polaków oraz odpowiedzieć na
pytanie konkursowe. 

             

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger