Gołąbki z Mulicookera

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego 
  • główka kapusty
  • 200 g ryżu
  • sól, pieprz
  • 1 średnia cebula
  • pieczarki
  • masło
  • 1 l bulionu 
  • olej


  1. W 2 szklankach osolonej wody gotujemy ryż, według przepisu na opakowaniu
  2. Obgotowujemy w tym czasie główkę kapusty i zdejmujemy z niej pojedynczo liście.
  3. W garnku dusimy cebulkę z pieczarkami, do czasu aż zmiekną i wyparuje cała woda.
  4. Do miski wkładamy zmielone mięso, dodajemy jajko, ryż, sól, pieprz pieczarki i wszystko dokładnie mieszamy. Takim farszem napełniamy liście i zawijamy.
  5. Tak przygoowane gołąbki wkładamy do Multicookera zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową.
  6. Natawiamy na 1:40 w opcji STEW





Smacznego!

A po smacznym posiłku zapraszam na zakupy 

S3 viewer small lidler 01

1 komentarz:

Kaczmarkowa Kraina pisze...

Witam chciałam zapytać ile wody Pani leje równo z gołąbkami? Też mam takie cudo ale gołąbków jeszcze nie odważyłam się w nim robić
Pozdrawiam

Copyright © 2016 Po drugiej stronie czasu , Blogger